HISTORIEN OM ESKESEN

ESKESEN A/S blev grundlagt af Peder Christian ESKESEN tilbage i 1946 i en lille kælder på adressen Hjørnagervej 20 i Hvidovre.

..................MONTERING AF FLOATPENNE I 50'ERNE...................

Senere flyttede ESKESEN til større lokaler på Grønlunds Allé 108 - 110 i Rødovre.

Foruden FLOATPENNE og almindelige kuglepenne, lavede man her også de første PEN HOLDERE i acryl.

Her begyndte ESKESEN også at lave bl.a. krus, med reklame i samarbejde med firmaet MILLHOUSE Mugs.

Da pladsen her blev for trang, flyttede ESKESEN til St. Merløse. Her opkøbte han den såkaldte firkant midt i byen, der bestod af det nedlagte mejeri, brugs og kroen, og gennem årene voksede virksomheden, så man i 80èrne købte nogle nybyggede fabrikslokaler på Tåstrupvej, som senere blev udbygget flere gange. Virksomheden har siden 1970 også været ejer af de to store fabrikshaller på Ringstedvej, hvor der er lager i den ene medens den anden indtil december 2003, har været arbejdsplads for nogle få medarbejdere.

Al produktion foregår i dag på fabrikken på Tåstrupvej, ca. en times kørsel fra København, en lokalitet der også er base for virksomhedens hovedkontor.

ESKESEN har også et kontor i Atlanta, USA.

Peder ESKESEN var aktiv i virksomheden frem til sin død i 1988 og i 1990 solgte ESKESEN familien virksomheden til direktør og bestyrelsesmedlem Jens Dromph og Per Staal. I 1997 gik Per Staal på pension og Jens Dromph overtog det fulde ejerskab af virksomheden.

I 2004 blev ESKESEN overtaget af Svend Erik Kriby og Ole Schneider, to unge forretningmænd, som har lagt store planer for virksomhedens fremtid.

I 2006 trådte Ole Schneider ud af firmaet.

I 2011 er ESKESEN ejet af Svend Erik Kriby & Thomas Koefoed Olsen, som er administrerende direktør.

Den 1. december 2013 har ESKESEN´s administrerende direktør de seneste tre år Thomas Koefoed, overtaget det fulde ejerskab af ESKESEN. Thomas har store planer for den videre udvikling af ESKESEN.

Den 1. februar 2016 er Susanne Christensen blevet medejer af ESKESEN og indtrådt i bestyrelsen som formand.

Kim Rasmussen har i 2017 forladt ESKESEN.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ESKESEN ekspoterer en stor del af produktionen til mange lande, på verdensplan og er til stadighed en vigtig partner for tusinde af virksomheder inderfor reklame-, souvenir- og detailbranchen.

ESKESEN I ST. MERLØSE var ca. 50 personer beskæftiget, da produktionen var analog. I dag er der kun 9 beskæftiget, p.g.a. digitaliseringen.


AKRYLPRODUKTER.

ESKESEN var én af de første virksomheder der udviklede akrylnøgleringe med indstøbte motiver. Med den nye produktionsteknologi udviklet af ESKESEN, blev det pludselig muligt at fremstille nøgleringe med silketryk i meget høj kvalitet. Ved at indstøbe motiverne, blev designet beskyttet og forseglet i akryl. Dette gjorde nøgleringene mere modstandsdygtige og sikrede en lang levetid, hvor produkterne kunne bruges i årtier uden tydlige tegn på forringelse, da motiverne ikke kunne skrabes af.
I 1948 fik ESKESEN amerikansk patent på fremstilling af 3-D nøgleringe med flere lag motiver.
ESKESEN har uden tvivl været én af de drivende kræfter i at gøre nøgleringe til én af verdens bedst sælgende artikler.

ESSO og den første FLOATPEN.

SE NEDERST PÅ SIDEN DEN ALLERFØRSTE FLOATPEN STIFTBLYANT FREMSTILLET TIL ESSO.
SPIDSEN VAR LAVET I MESSING OG CLIPSEN VAR STØBT IND I PENNEN.

DER BLEV OGSÅ FREMSTILLET EN SKRUETRÆKKER.

ESSO var den første floating action pen.
Denne pen var ikke en kuglepen, men en STIFTBLYANT, fremstillet af ESKESEN i 195O-erne. Da ESSO kontaktede ESKESEN vedrørende produktionen af en pen med en lille olietønde, der flød op og ned i klar olie, blev udfordringen taget op og ESKESEN udviklede produktet.
ESSO pennen blev introduktionen af Floating Action pennen, som ofte kaldes for "Floaty pen".
Foruden stiftpennen blev kuglepenne udviklet i denne periode, alle med små flydende objekter, som f.eks. flasker og små figurer. Kuglepenne med små håndmalede figurer blev fremstillet i 1960'erne og 70'erne.

I 1955 fik ESKESEN patent på fremstillingen af kuglepenne med de film, som blev brugt frem til 2005, hvor man gik over til digital produktion. Vi har eksempler på kuglepenne med film fra den tidlige periode, f. eks. en kuglepen fra verdensudstillingen i Seattle i 1962. Disse penne er nemme at genkende på metalspidsen.

I 1996 opnåede ESKESEN en licens til De Olympiske Lege i Atlanta i USA, og fremstillede en lang række motiver til denne begivenhed.

I nyere tid har kuglepenne med flydende objekter fået en renæssance f.eks. i form af små sten eller muslingeskaller og ESKESEN har udviklet adskillige ny typer kuglepenne med mere moderne clips og rør, men den klassiske 534 kuglepen er stadig blandt virksomhedens bedst sælgende produkter.

Millioner af mennesker verden over kender
ESKESEN´s kuglepenne og har på et eller andet tidspunkt i deres liv haft en "floaty" oplevelse.

ESKESEN kuglepenne

ESKESEN er en af ​​de ældste kuglepenne producenter i verden. ESKESEN kuglepenne skiller sig ud fra mængden. Sjældent har en kuglepensproducent været så meget til stede i nyhederne og skriftlige medier, nævnt for unikke produkter. ESKESEN kuglepenne tilhører eliten af kuglepenne producenter og tilbyder en meget høj kvalitet, produceret i Danmark på vores egen fabrik. Fremstillet af kvalitets materialer som stammer fra Danmark og Tyskland. ESKESEN Original Floating Action penne er den perfekte virksomheds give-away og er en bestseller på souvenir markedet.

Tusindvis af samlere og floaty fans over hele verden kan ikke tage fejl

*********** ESSO SKRUETRÆKKER FRA 1952 ***********

FORUDEN STIFTBLYANTEN, BLEV DER OGSÅ LAVET SKRUETRÆKKERE TIL FORSKELLIGE  ESSO SERVICE STATIONER. HER KAN DU NYDE ET EKSEMPLAR FRA E. RASMUSSEN I AARHUS.

Kina penne

Mange tror, ​​at de sparer penge ved sourcing af penne fra Kina. Kina penne er ikke nødvendigvis billigere, og bestemt ikke bedre kvalitet. Tag Original Floating Action kuglepen for eksempel. Evnen til at vise en vare eller tjenesteydelse i bevægelse gør den perfekt som en salgsfremmende pen. Hvert design er kundetilpasset og mulighederne er uendelige. Den er lavet i Danmark, og prisen er sammenlignelig med lignende Kina kuglepenne, men det er dansk kvalitet, og det er den oprindelige Floating Action Pen.

HUSK: Støt IKKE piratkopiering - køb originale varer!

Ingen Kina penne er designet hos ESKESEN.

Dette er hjemsted for den oprindelige Floating Action kuglepen, en kuglepen af høj kvalitet, som er fremstillet i Danmark.

ESKESEN PRESENTATION

Carl-Johan Hirsbæk 26.12.2015 16:51

var arbejdsdreng og blev forfremmet til kontorbud i årene omkring 1966, på Grønlunds Allé 108-110 i Rødovre. En fantastisk tid!